tiistai 31. elokuuta 2010

Dajm


2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl siirappia
1 rkl kermaa
1 dl sokeria
½ dl mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
150 g maitosuklaata

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää muut aineet joukkoon paitsi suklaa. Keitä koko ajan sekoittaen pienellä lämmöllä 10-15 minuuttia.
Kaada seos leivinpaperille ja pane toinen paperi päälle ja kaulitse littanaksi. Anna jähmettyä kylmässä n. 10 minuuttia. Sulata suklaa ja kaada massan päälle. Anna suklaan kovettua ja eikun herkuttelemaan.

lauantai 28. elokuuta 2010

Tiikerikakku

Tämä on meidän perheen suosikki kuivakakuista, enkä kyllä yhtään ihmettele. Monta erilaista versiota olen kokeillut mutta tämä ohje on niistä parhain.



250 g margariinia
2 ½ dl sokeria
4 munaa
4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl appelsiinimehua
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kermaa tai maitoa

Vatkaa margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös mehu.
Ota 1/3 osa taikinasta ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maitoa tai kerma.
Voitele ja korppujauhota vuoka.
Laita vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, sit tumma ja vielä loput vaaleasta.  Ja eikun paistumaan.

175 astetta alatasolla 50 minuuttia

Marmeladikaramelli

Päätinpä kokeilla onnistuuko marmeladien teko ja onnistuihan se. Tein itsetehdystä mustaherukkamehusta ja hyviä tuli. Kannattaa laittaa tuota mehua vähän enemmän niin se maku tulee paremmin esille. Jääkaapissa oltuaan maistui voimakkaasti mutta viisi päivää kuivuttuaan huoneenlämmössä maku oli pikkuisen kadonnut, ensi kerralla viisaampi.



4 liivatelehteä
1 dl laimentamatonta mehutiivistettä
2 dl vettä
1 dl sokeria
elintarvikeväriä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähäksi aikaa. Kiehauta kattilassa mehu, vesi ja sokeri. Lisää liuonneet liivatelehdet ja elintarvikeväri. Itse en käyttänyt tuota elintarvikeväriä, koska mehu oli niin hyvän väristä ilman sitäkin. Laita massa esim. irtopohjakakkuvuokaan ja eikun jääkaappiin yhdeksi yöksi. Seuraavana päivänä irrota massa ja pilko haluamallasi tavalla. Anna kuivua n. 4-5 päivää ja sokeroi.

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Mansikkakakku


Perinteisen mansikkakakun tein tyttöni 4-vuotis synttäreille. Hyvin meni kaupaksi niinkuin aina tämän tehtyäni.


Olisikohan ollut 8 munan kakkupohja koska näyttää noin korkealta. Kostutin mansikkamehulla ja täytin mansikkahillolla ja vispikermalla. Ei sen erikoisempi.

Kanttarellipiirakka

Itse en ole sieni-ihmisiä mutta tulipa tehtyä ukolle tämmöinen. Sanoi sen olevan hyvää joten kai se on uskottava. Hyvältä se ainakin näytti.


Pohja:
100 g rasvaa
2 dl jauhoja
1/4 tl suolaa
3 rkl vettä
1/2 dl juustoraastetta

Paista pohjaa 225 asteessa noin 10-15 min.

Täyte:
n. 1-1,5 l kanttarellejä
1,5 dl kermaa
2 munaa
1 sipuli
suolaa
valkopippuria
oreganoa

Paista sipulit ja sienet ja lisää ne pohjan päälle. Sekoita kerma, munat ja mausteet ja kaada ne vuokaan.
Paista 200 asteessa vielä noin 20-25 minuuttia kunnes piirakka on saanut kauniin ruskean värin.

Voileipäkääretorttu





20 viipaletta paahtoleipää

Kostutus lihaliemellä.

Täyte:
150 g majoneesia
1 rasia ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
200 g palvikinkkua silputtuna
1,5 maustekurkkua
1 dl persiljasilppua
1 rkl sinappia
1/2 tl mustapippuria

Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele ne vierekkäin tuorekelmun päälle. Kostuta.
Levitä 2/3 osaa täytteestä ja rullaa torttu niinkuin tavallinen kääretorttukin. Levitä loput täytteestä tortun päälle ja koristele esim. kirsikkatomaateilla ja persiljalla.
Anna vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua.


Mariannekeksejä n.125 kpl



200 g voita tai margariinia (itse käytin voita)
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
150 g marianne-crush karamellirouhetta
6 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viimeiseksi marianne-crush.
Tee taikinasta pötköjä halkaisijaltaan n. 2cm ja laita kylmään tunniksi. Leikkaa n. 1cm paksuisia viipaleita ( yhden pellin päälle 25kpl) ja paista 200 asteessa keskitasolla 9 min.

Kinkku-juustovoileipäkakku


Tummaa ja vaaleata paahtoleipää vuorotellen kerroksittain. Kostutuksessa käytin kasvislientä.

Ensimmäisessä välissä saunapalvikinkkua, kermaviiliä, mustapippurituorejuustoa, emmental-juustoraastetta, ruohosipulihaketta, majoneesia ja hyppysellinen suolaa.

Toiseen väliin laitoin maustekurkkua, paprikaa, ranskankermaa ja majoneesia.

Kuorrutuksessa käytin ruohosipulituorejuustoa, ranskankermaa ja majoneesia ja päälle vielä meetvursti-ja kinkkusilppua, juustoraastetta ja viinirypäleitä.