sunnuntai 28. elokuuta 2011

M&M- keksit 40-50 kpl

Ohje on pyörinyt monen monta blogia läpi joten en nyt nimeä mitään tiettyä blogia tänne. Ohjeesta tulee todella hyviä keksejä ja ne on todella helppo valmistaa, kannattaa siis kokeilla.



250 g voita
2 ½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 pss m&m-karkkeja (190g)

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää suola, jauhot ja leivinjauhe. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen ja viimeiseksi karkit. Tee taikinasta nokareita kahta lusikkaa apuna käyttäen ( 9kpl/pelti) ja paista 175 asteessa keskitasolla 15 minuuttia.

tiistai 23. elokuuta 2011

Puurosämpylät



9 isoa sämpylää


2 ½ dl maitoa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 dl kaurapuuroa
5-6 dl sämpyläjauhoja
1 dl öljyä

Lämmitä maito +42 asteiseksi. Lisää hiiva, mausteet ja puuro. Alusta taikinaan osa jauhoista ja öljy. Lisää loput jauhot taikinaan ja vaivaa kunnolla sekaisin. Anna taikinan kohota n. 20 minuuttia.
Muotoile taikinasta sämpylöitä ja anna kohota uudelleen 20 minuutin ajan. Paista 225 asteessa keskitasolla n. 10-15 minuuttia.




sunnuntai 21. elokuuta 2011

Vaniljainen omenapiirakka

Monta tuntia aamulla mietin, että voiko vaniljakreemiä laittaa omenapiirakkaan, kun en ole koskaan törmännyt sellaiseen reseptiin. Tarpeeksi mietittyäni aloin tuumasta toimeen ja valmistin ensin muropohjan, vaniljakreemin ja siihen päälle omenaviipaleita. Hyväähän siitä tuli.



Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kreemi:
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
2 1/4 dl vettä

omenoita
kanelia
sokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista kreemi vatkaamalla aineet sekaisin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähäksi aikaa.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä vaniljakreemi pohjan päälle. Kuori ja viipaloi omenat ja sekoita niihin kanelia ja sokeria.  Asettele viipaleet kauniisti kreemin päälle ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

tiistai 16. elokuuta 2011

Kaura-Toscaomenat 4:lle



3-4 omenaa
½ dl vettä

75 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Tarjoiluun vaniljajäätelöä

Kuori (itse jätin kuorimatta) ja pilko omenat voideltuun vuokaan ja lisää vesi. Sekoita sulatetun margariinin sekaan kaurahiutaleet ym. ainekset. Paista 200 asteessa keskitasolla n. 25 minuuttia. Tarjoile vähän jäähtyneenä vaniljajäätelön kera.

maanantai 15. elokuuta 2011

Omenakeikauskakku

Niin se syksy taas tekee tuloaan, kun omenat alkavat olla syömäkelpoisia. Ohje on löydetty jostakin netistä, oliskohan ollut Maku-lehden reseptejä. Piti koittaa löytää itselleni jokin uusi juttu, keikauskakkua en ole koskaan ennen tehnyt mutta nyt tuli kokeiltua ja hyvää oli.



1/2 dl juoksevaa margariinia
1 dl fariinisokeria
3-5 omenaa (riippuu omenan koosta)

Taikina
½ dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tarjoiluun
½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl punssia
½ tl kardemummaa
Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle (Ø 26 cm).
Levitä pohjalle margariini ja fariinisokeri. Kuori omenat, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Asettele omenapalat vuokaan.
Vaahdota taikinaa varten margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen.
Sekoita vanilliinisokeri, sitruunankuoriraaste, jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
Kaada taikina omenapalojen päälle.
Paista kakkua uunissa 170 asteessa keskitasolla 45 minuuttia. Jäähdytä kakku hyvin ja kumoa tarjoiluvadille.
Tarjoa vaahdotettua vaniljakastiketta keikauskakun kanssa. Mausta vaahto halutessasi punssilla ja kardemummalla.

torstai 11. elokuuta 2011

Suklaa-kaurakeksit 30-40 kpl

Ohje löytyy myös blogista Nokke kokkaa!


100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
100 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja fariinisokeri keskenään vaahdoksi. Lisää öljy pienissä erissä ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele palloiksi pellille leivinpaperin päälle, ja litistä niitä vähän. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-13 minuuttia.