perjantai 30. marraskuuta 2012

Kissakakku



7 munaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia.

Appelsiini-ja fazeriinamousse:

2 prk Flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
200 g Fazeriina-suklaata

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa toisessa astiassa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. Jaa vaahto kahteen osaan ja lisää toiseen niistä sulatettu suklaa. Lämmitä tilkka appelsiinimehua kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivatenestettä varovasti molempiin vaahtoihin.

Kostutus:
3 dl appelsiinimehua

Pursotukset:
5 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Kuva maalattu pastaväreillä sokerimassalle.

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Suklaamuffinssit 12 kpl


Suklaamuffinssit suklaasydämellä sekä suklaakuorrutuksella.

100 g margariinia tai voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
12 palaa maitosuklaata

Koristeluun:
100 g maitosuklaata
koristerakeita

Vatkaa margariini ja sokeri.Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paina jokaiseen muffinssiin yksi suklaapala. Peitä suklaapala taikinalla. Paista 200 asteessa keskitasolla 20 minuuttia.  Anna jäähtyä.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja levitä jäähtyneiden muffinssien päälle. Ripottele koristerakeita päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Salama McQueen-kakku 1-vuotiaalle pojalleni



7 munaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia.

Appelsiini-ja fazeriinamousse:

2 prk Flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
200 g Fazeriina-suklaata

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa toisessa astiassa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. Jaa vaahto kahteen osaan ja lisää toiseen niistä sulatettu suklaa. Lämmitä tilkka vettä kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivatenestettä varovasti molempiin vaahtoihin.

Kostutus:
3-4 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

Pursotukset:
5 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Kuva maalattu pastaväreillä sokerimassalle.

lauantai 24. marraskuuta 2012

Minni-kakku 7-vuotiaalle tyttärelleni



6 munan kakkupohja

Täyte:
2 ½ dl Flora vispiä
2 dl mansikkahilloa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mansikkahillo sauvasekoittimella ja sekoita se kerman sekaan.

Kostutus:
2-3 dl mansikkamehua

Kinuski kuvan alla:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
nokare voita

Keitä kinuskia 5-10 minuuttia ja tee sen jälkeen tippakoe, jotta tiedät onko kinuski valmista. Laita lopuksi nokare voita kiiltoa antamaan.

Pursotukset:
3 ½ dl Flora vispiä
4 tl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
punaista elintarvikeväriä

Kuva maalattu pastaväreillä sokerimassalle.

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivä 2012



4 munan sokerikakkupohja

Täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut ainekset vatkaten kaikki sekaisin.

Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Päällinen:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
50 g maitosuklaata
nokare voita

Laita kerma ja sokeri kattilaan. Keitä n. 10 minuuttia ja tee kylmään veteen tippakoe, jotta tiedät onko kinuski valmista tai pitääkö sitä vielä keittää hetki. Lisää valmiiseen kinuskiin suklaa sekä voi ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Pursotukset:
2 ½ dl Flora vispiä
2 tl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeet tehty sokerimassasta, jotka värjätty pastaväreillä.

Sokerikakkupohjan teko

Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin. Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin. Leivinjauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan. Tässä on esimerkkinä 5 munan pohja. Ohje kopioitu suoraan Kinuskikissalta.

Ainekset:
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Paistaminen:
175 astetta, alatasolla 40 min
Kostutus:
5 munan pohjaan 2 – 2 ½ dl
00aa.JPG
1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).

2. Ota esille kaksi saman kokoista lasia.
3. Riko munat toiseen lasiin.
4. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.

5. Kaada sokeri kulhoon.

6. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.


7. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.

8. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.

9. Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).


10. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Joudut todennäköisesti laittamaan päälle tina- tai leivinpaperin pinnan tummumisen takia. Yritä kuitenkin odottaa 15-20 minuuttia, jotta pohja olisi hieman kypsynyt eikä lässähtäisi uunin avaamisesta niin helposti.
11. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.