tiistai 23. huhtikuuta 2013

Sitruunakieppupullat 35 kpl



Ohjeen löysin Makuja-sivustolta ja kuullosti niin herkullisilta, että päätin kokeilla. Epäilin ensin, että miten mahtaa pullan kieputus onnistua, kun tulee tuollainen täyte mutta täyte olikin melko kiinteää joten ei tuottanut vaikeuksia.

Pullataikina:
5 dl maitoa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
2 ps kuivahiivaa
2 kananmunaa
reilu 1,5 l vehnäjauhoja
250 g pehmeää voita

Täyte:
150 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
1 dl kylmää vettä
2 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
250 g maitorahkaa
1 sitruunan raastettu kuori

Viimeistelyyn:
voisulaa
hienoa sokeria

Yhdistä taikinanesteeseen suola, sokeri, kardemumma. Lisää joukkoon hiiva yhdessä pienen jauhomäärän kanssa. Lisää kananmunat ja reilu puolet jauhoista ja vaivaa hetki. Lisää pehmitetty voi ja vaivaa se taikinan sekaan. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia ja valmista sillä aikaa täyte.

Sekoita 2 ½ rkl vaniljakreemijauhetta ja kylmä vesi hyvin yhteen. Anna turvota hetki. Vatkaa voi, tomusokeri ja ½ dl vaniljakreemijauhetta kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää valmis vaniljakreemi ja jatka vaahdottamista hetki. Sekoita sitruunankuoriraaste rahkan joukkoon ja sekoita täytteeseen.

Kauli pullataikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy ja levitä täytettä päälle. Taittele levy pituussuunnassa kolmeen kerrokseen ja leikkaa taitellusta levystä n. 2 cm:n paloja. Kierrä palat spiraaliksi ja kiepauta solmuksi. Nostata pullat liinan alla puolisen tuntia. Paista n. 210 asteessa 12-15 minuuttia.

Voitele kuumat pullat voisulalla ja pyöräytä pinta hienossa sokerissa vaikka esim.pihtejä apuna käyttäen.

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Traktorikakku



Ensimmäistä kertaa tein kakkupohjan gluteenittomista jauhoista. Pelkäsin, että miten mahtaa kakkupohja onnistua mutta siitähän tuli todella kuohkea.

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuoheaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhoita kakkuvuoka (halkaisija 24cm). Vuoan jauhoittaminen siis gluteenittomilla jauhoilla. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia.

Kostutus appelsiinimehulla

Täyte1:
1 prk Flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa

Täyte2:
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa

Kuva muotoiltu sokerimassasta joka värjätty pastaväreillä.

Pursotukset:
4 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
sinistä pastaväriä