lauantai 31. elokuuta 2013

Vadelma-valkosuklaamuffinssit 12kpl



Ohjeen löysin Hellapoliisin kirjasta Tyttöjen makeat reseptit. Lasten kanssa helppo leivonnaisen leivottavaksi kun ei tarvitse minkäänlaisia koneita.

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl sulatettua voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia
60 g valkosuklaata

Pursotukset:
2½ dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä
Nonparellejä

Sekoita kaikki ainekset kauhalla sekaisin. Laita taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa keskitasolla 20min.

Kinuskikakku mustikka-ja vadelmarahkatäytteellä



12 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota iso uunivuoka (n.35cmx26cm). Kaada taikina vuokaan ja
paista 175 asteessa alatasolla n. 35-40 minuuttia
Täyte:
7,5 dl Flora Vispiä
3 prk maitorahkaa
300g vadelmia
300g mustikoita
n. 1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka ja sokerit. Jaa vaahto kahteen osaan. Vatkaa toiseen mustikat ja toiseen vadelmat.

Kostutus mustikka-vadelmamehulla

Kinuskipäällinen:
4 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria

Laita kattilaan ja anna kiehua kunnes seos paksuuntuu.

Pursotukset:
7,5dl Flora Vispiä
sokeria
vaniljasokeria
punaista karamelliväriä

Koristeet tehty sokerimassasta.


torstai 29. elokuuta 2013

Kalkkunavoileipäkakku

 
 
Ohje löytyy jo ennestään blogistani mutta julkaisen sen nyt uudelleen.
 
20 hengelle
 
16 moniviljapaahtoleipäviipaletta
16 vehnäpaahtoleipäviipaletta

Täyte:
300 g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
3/4 dl ruohosipulisilppua
1 tlk ananasmurskaa
1 ½ dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
100 g maitorahkaa

Kostutus kasvisliemellä

Kuorrutus:
4 dl Flora vispiä
3/4 dl majoneesia
ripaus suolaa ja valkopippuria

Koristelut:
1 tomaatti
ruohosipulia
basikaa


Leikkaa leivistä reunat pois.

Pilko kalkkunaleike pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Asettele kahdeksan leipäviipaletta tarjottimelle ja kostuta. Laita päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä leipäkerrosta ja kolme täytekerrosta. Kostuta myös kakun päällinen.

Suojaa kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli.

Seuraavana päivänä kuorruta kakku. Kuori kuorimaveitsellä tomaattia niin että saat mahdollisimman pitkän kuorinauhan. Pyöritä kuorta että saat niistä pieniä kukkia. Tee kukan varsi ruohosipulista ja lehdet basilikasta.

torstai 1. elokuuta 2013

Cheek-kakku



Pohja:
7 munaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

175 astetta alatasolla 40 minuuttia.

Täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa
banaania (sitruunamehua+sokeria)
mansikoita

Kostutus vaniljamaidolla (2dl maitoa+1 tl vaniljasokeria)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljarahka. Viipaloi banaanit ja mansikat. Laita toiseen väliin vaniljakermaa ja mansikoita ja toiseen vaniljakerma banaaneilla. Laita pullasudilla banaanien päälle sitruuna-sokerilientä jotta banaanit eivät tummuisi.

Päällinen tehty sokerimassasta.

Pursotukset:
4 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria