lauantai 7. maaliskuuta 2015

Vadelma-suklaatäytekakku



7 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun  ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24cm). Paista kakkua 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.

Kostutus vadelmamehulla

Täyte:
3½ dl Flora vispiä
2½ dl vadelmahilloa

Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää sekaan hillo ja sekoita kunnolla sekaisin.

Päällinen:
vadelmahilloa
400g vadelmia
2 dl vadelmamehua
1 dl hyytelösokeria

Laita ohut kerros vadelmahilloa kakkupohjan päälle. Asettele vadelmat kakun päälle ja valmista kiille.
Laita kattilaan mehu ja kiehauta. Lisää vispilällä koko ajan sekoittaen hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Laita esim. silikonipullasudilla jäisten vadelmien päälle. Jos vadelmat tuoreita niin silloin hyytelösokeri saa jäähtyä.

Kuorrutus suklaamoussella:
4 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 levy Fazerin sinistä suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa toisessa astiassa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. Lisää viimeiseksi sulatettu suklaa.