perjantai 26. kesäkuuta 2015

Transformers-kakku



Kakku on gluteeniton.

6 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 24cm) gluteenittomilla jauhoilla. Paista 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.

Kostutus mansikkamehulla.

Täyte:
4 dl Flora vispiä
2 dl soseutettua mansikkahilloa
1 prk vaniljarahkaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa kermavaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen puoleen vaniljarahka ja toiseen mansikkahillo.

Päällinen tehty sokerimassasta ja kuva maalattu pastaväreillä.

Pursotukset:
4 dl Flora Vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Juhannuskakku



6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munia ja sokeria n. 6 minuutin ajan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista alatasolle 175 asteessa 35min.

Kostutus mansikkamehulla

Täyte:
Mansikka-raparperiseos:
n.250 g raparperia
n.200 g mansikoita
1 dl vettä
1 ½ dl sokeria

Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 10 minuuttia jotta nesteet hiukan haihtuvat. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä jotta sose ehtii hiukan kiinteytyä.

Vaniljavaahto:
1 prk Flora vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto sekä sokeri.

Laita kostutetun kakun väliin ensin puolet mansikka-raparperisoseesta ja sen päälle puolet vaniljavaahdosta. Toista sama toisessa välissä.

Päällinen:
mansikoita
mansikkamehusta tehty kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan

Pursotukset:
4 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria