sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Emil 5v.



6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, noin 6 minuutin ajan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 26cm). Paista 175 asteessa alatasolla 35 minuutin ajan.

Kostutus:
2-3 dl vadelmamehua

Täytteet:
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka sekä vaniljasokeri.

1 prk Flora vispiä
2½ dl vadelmahilloa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vadelmahillo kerman sekaan hyvin sekoittaen.

Pursotukset:
5 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Päällinen tehty sokerimassasta.

Tiia 6v.



Kakku on gluteeniton.

6 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, noin 6 minuutin ajan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomilla jauhoilla jauhotettuun vuokaan (halkaisija 26cm). Paista 175 asteessa alatasolla 35 minuutin ajan.
Kostutus:
2-3 dl vadelmamehua

Täytteet:

1 prk Flora vispiä
200g vaniljatuorejuustoa
200 g vadelmia
1 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut ainekset.

1 prk Flora vispiä
200g Fazerin sinistä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu suklaa.

Päällinen tehty sokerimassasta.

Pursotukset:
5 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
keltaista pastaväriä