lauantai 28. elokuuta 2010

Marmeladikaramelli

Päätinpä kokeilla onnistuuko marmeladien teko ja onnistuihan se. Tein itsetehdystä mustaherukkamehusta ja hyviä tuli. Kannattaa laittaa tuota mehua vähän enemmän niin se maku tulee paremmin esille. Jääkaapissa oltuaan maistui voimakkaasti mutta viisi päivää kuivuttuaan huoneenlämmössä maku oli pikkuisen kadonnut, ensi kerralla viisaampi.



4 liivatelehteä
1 dl laimentamatonta mehutiivistettä
2 dl vettä
1 dl sokeria
elintarvikeväriä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähäksi aikaa. Kiehauta kattilassa mehu, vesi ja sokeri. Lisää liuonneet liivatelehdet ja elintarvikeväri. Itse en käyttänyt tuota elintarvikeväriä, koska mehu oli niin hyvän väristä ilman sitäkin. Laita massa esim. irtopohjakakkuvuokaan ja eikun jääkaappiin yhdeksi yöksi. Seuraavana päivänä irrota massa ja pilko haluamallasi tavalla. Anna kuivua n. 4-5 päivää ja sokeroi.

1 kommentti: