perjantai 24. syyskuuta 2010

Kalkkunavoileipäkakku

Tämän tein äitini synttäreille. Ohje on poimittu Kinuskikissa-blogista, pieniä muutoksia kyllä tein.















20 hengelle

16 moniviljapaahtoleipäviipaletta
16 vehnäpaahtoleipäviipaletta

Täyte:
300 g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
3/4 dl ruohosipulisilppua
1 tlk ananasmurskaa
1 ½ dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
100 g maitorahkaa

Kostutus kasvisliemellä

Kuorrutus:
4 dl vispikermaa
3/4 dl majoneesia
ripaus suolaa ja valkopippuria

Koristelut:
2 tomaattia
150 g kalkkunaleikettä
vihreitä viinirypäleitä
persiljaa

Leikkaa leivistä reunat pois.

Pilko kalkkunaleike pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Asettele kahdeksan leipäviipaletta tarjottimelle ja kostuta. Laita päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä leipäkerrosta ja kolme täytekerrosta. Kostuta myös kakun päällinen.

Suojaa kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli.

Kuorruta ja koristele seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti