keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Marianne-kakku

Hyvän ystäväni Mariannen vierailun vuoksi päätin tehdä Marianne-kakun. Suunnittelin tekeväni puna-valkoraidallisen päälllisen sekä pursotukset mutta tuota kermaa en kyllä punaiseksi saanut joten se sai jäädä sit vaaleanpunaiseksi, jäi kyllä harmittamaan, nyt ei noi värit oikein sovi yhteen. Mariannetäytteen ohjeen löysin jostakin blogista mutta en muista enää että mistä.


       










Pohja:
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

175 astetta alatasolla 25 minuuttia

Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1 prk vaniljamaitorahkaa
1 pss Marianne-rouhetta
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää loput ainekset joukkoon paitsi liivate. Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä 5 min. ja purista ylimääräiset vedet pois, sekoita liivatteet tilkkaan kuumaa appelsiinimehua. Ja vasta sitten lisää muiden aineiden sekaan pikku hiljaa.

Kostutus appelsiinimehulla.

Päällinen maalattu sokerimassalle ja pursotukset värjättyä Flora Vispiä.


1 kommentti:

  1. Todella maukas ja hyvännäköinen kakku. Voin lämpimästi suositella kaikille.

    VastaaPoista