perjantai 8. lokakuuta 2010

Suklaakakku

Tämän kakun tein vain sitä varten, että pääsin harjoittelemaan lehtityllan käyttöä. Täytyy kyllä myöntää, että se on tosi vaikeata. Pursotukset meinaavat tipahtaa ja muutenkaan ei tullut sellaista jälkeä kuin toivoin, täytyy siis jatkaa harjoittelua. Marsipaaniruusut olivat myös harjoittelua, en ole aikaisemmin niitä tehnyt. Tässä kakussa ruusut olisivat kyllä saaneet olla kaikki saman värisiä, nyt näyttää kuin siinä olisi silmät ja suu.











Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

175 astetta alataso 30 minuuttia

Kostutus vaniljamaidolla ( 2 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria )

Täytteet: ( ohjeet on otettu suoraan Kinuskikissan blogista)

Sitruunakiisseli:
3 dl sokeria
1 dl jauhoja
2 dl vettä
1 ½ dl sitruunamehua
3 keltuaista
75 g margariinia tai voita

Sekoita kaikki ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä.  Laita kattila liedellä ja anna lämmetä niin, että seos pulpahtaa yhden kerran. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Kerma-vaniljarahka:
4 dl kuohukermaa
2 prk vaniljarahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Laita molempia täytteitä päällekkäin kumpaankin väliin.

Päällinen ja pursotukset:
3 dl kermaa
100 g taloussuklaata

Koristeena marsipaaniruusut ja mansikanmakuisia rakeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti