torstai 18. marraskuuta 2010

Marjaisat pullat

Keittokirjaa selatessani löysin tämän ohjeen ja päätin kokeilla minkälaisia näistä tulee, kun niihin käytetään punaherukoita. Pullista tuli muuten hyviä mutta suosittelen käyttämään tavallista pullataikinan ohjetta, tällä pullaohjeella näistä tuli tosi kuivia.



100 g voita
6 dl jauhoja
2 tl kardemummaa
2 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
3/4 dl sokeria
½ tl suolaa

Sekoita jauhot (jätä jauhoja pieni määrä johon voi sekoittaa kuivahiivan) ja kardemumma pehmeän voin sekaan käsin sekoittaen. Lisää kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita lämmitetyn maidon joukkoon. Lisää maitoon myös sokeri ja suola. Kaada neste jauho-voiseokseen ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se n. 20 osaa, pyöritä pyöreiksi pulliksi ja laita pellille liinan alle kohoamaan.

Täyte:
5 dl punaherukoita
1 dl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munan valkuaista
1 dl sokeria

Sekoita marjojen sekaan mantelijauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää hiljalleen sokeri. Sekoita valkuaisvaahto varovasti käännellen marjojen sekaan. Tee pullien keskelle syvennys ja voitele pullan reunat keltuaiselle ja ripottele raesokeria. Laita täytettä keskelle ja paista pullia 225 asteessa alatasolla 10- 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti