perjantai 10. joulukuuta 2010

Piparipullat


Peruspullataikina:
2 ½ dl maitoa
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
1 ps kuivahiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

Lämmitä maito +42 asteiseksi. Sekoita maidon sekaan suola, sokeri, kardemumma, muna ja hiiva sekoitettuna pieneen jauhomäärään. Lisää loput jauhot ja rasva. Anna taikinan kohota ½ tuntia.

Täyte:
1 pkt valmista piparitaikinaa

Voiteluun kananmunaa ja pinnalle raesokeria.

Kauli pullataikina ja piparitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita piparitaikina pullataikinan päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa viipaleiksi ja laita esim. muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti