tiistai 11. tammikuuta 2011

Juustosämpylät 8kpl


2 ½ dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl juustoraastetta ( Emmental)
1 rkl öljyä
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja

Pinnalle:
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna


Liuota hiiva pienen jauhomäärän kanssa +42 asteiseen maitoon. Lisää suola, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi hiivaleipäjauhoilla. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä. Sekoita juustoraaste kananmunan sekaan ja voitele sämpylät. Paista 225- asteisessa uunissa 12-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti