sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Rahkasämpylät n. 20 kpl



 
4 dl vettä
250 g maitorahkaa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
½ rkl suolaa
½ dl siirappia
n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
50 g sulaa voita tai margariinia

Kuumenna neste melko kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota siihen hiiva. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan nois 20 minuutiksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).
Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa.
Paista 225-asteessa 10-12 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti