sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Runebergin torttu

Teki mieli kokeilla ensimmäistä kertaa Runebergin tortun tekoa. Kotilieden sivuilta löytyi tämä alkoholiton ja pelkistetty ohje. Monissa ohjeissa kostutetaan leivonnaiset esim. punssilla tai rommilla mutta minulta ei löytynyt semmoisia kostutusaineita. Ensi vuonna täytyy kokeilla hiukan erilaisella versiolla.



200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl mantelijauhetta
2 ½ dl korppujauhoja ( jossa mukana 1 hapankorppu ja muutaman pipari)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Koriste:
Vadelmahilloa

1 dl tomusokeria
½-1 rkl vettä

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Hienonna hapankorppu ja piparit ja sekoita muiden kuivien aineiden sekaan. Lisää seokseen.
Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka 20x25cm. Laita taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasolla 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Jaa leivonnaisten päälle teelusikalla hillonokareita ja sekoíta sokerikuorrute sopivaksi massaksi ja levitä hillon ympärille renkaaksi. Leikkaa leivonnaiset neliön muotoiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti