lauantai 19. marraskuuta 2011

Prinsessakakku

Tyttäreni toiveesta 6-vuotis kakuksi tehtiin prinsessakakku. Ensimmäistä kertaa ajattelin kokeilla valmista kuvaa vohvelilla, oli kyllä suuri pettymys. Laitoin sen kerman päälle ja siitä tuli kummallisen sitkeetä, voi olla että käyttäjässä vika. Täytteeksi tuli appelsiini-ja suklaamousse, koska täytteeksi ei kuulleemma saanut tulla mitään mansikasta.



Kakkupohja:

7 kananmunaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja paista 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.

Appelsiinimousse:
1 prk Flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa
1 prk säilykemandariineja
4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto sekaan. Valuta mandariineista liemi pois, soseuta ne sauvasekoittimella ja lisää joukkoon. Lämmitä ½ dl mandariinimehua kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada täytteeseen.

Suklaamousse:
1 prk Flora vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
½ dl sokeria
vaniljasokeria
1 levy Fazerin sinistä
2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto.  Vatkaa toisessa astiassa muna ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää sulatettu suklaa. Lämmitä taas ½ dl mandariinimehua ja liuota liivatteen siihen ja kaada täytteen sekaan.

Kostutukseen käytin appelsiinimehua.

Päällä valmis kuva vohvelilla ja pursotukset Flora vispiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti