sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kierrepullat




Peruspullataikina:
2 ½ dl maitoa
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
1 pss kuivahiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita

Väliin:
voita
kanelia
sokeria

Lämmitä maito +42 asteiseksi. Sekoita maidon sekaan suola, sokeri, kardemumma, muna ja hiiva sekoitettuna pieneen jauhomäärään. Lisää loput jauhot ja rasva. Anna taikinan kohota ½ tuntia.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä siihen pehmeää voita, kanelia ja sokeria. Nosta taikina kaksinkerroin ja leikkaa 1,5 cm siivuja ja kieputa rullalle. Anna kohota n. 20 minuuttia. Voitele pullat ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa keskitasolla n. 12 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti