sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Suklainen appelsiinikakku



Kakkupohja:
7 kananmunaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.

Täyte:
800 g säilöttyjä mandariinilohkoja
200 g appelsiinituorejuustoa
1 prk Flora vispiä
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta

Valuta mandariinilohkot siivilässä ja pyöräytä valuneet lohkot tehosekoittimessa. Siitä tulee tosi löysää. Käytä puolet seoksesta kakkulevyjen kostuttamiseen (niin hullulta kuin se kuullostaakin). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää appelsiinituorejuusto sekä loput soseutetuista mandariineista. Lisää vielä vaniljakreemijauhetta, jotta vaahdosta tulee hiukan paksumpaa.

Päällinen:
130 g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
5 palaa valkosuklaata

Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lämmitä kerma kuumaksi mutta ei kiehumispisteeseen asti. Kaada suklaasula kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä sen aikaa kun sulatat valkosuklaan. Levitä maitosuklaamassa kakun päälle. Pursota valkosuklaasta tiheitä raitoja ja vedä terävällä veitsellä edestakaisin liikkein raitojen poikki.

Pursotukset:
5 dl Flora  vispiä
200 g maitosuklaata

Sulata suklaa ja sekoita se vatkatun kerman sekaan. Pursotukset tehty tähtityllalla.

Koristelu:
Kukat ja lehdet tehty sokerimassasta, joka värjätty pastaväreillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti