perjantai 30. marraskuuta 2012

Kissakakku



7 munaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia.

Appelsiini-ja fazeriinamousse:

2 prk Flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
200 g Fazeriina-suklaata

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa toisessa astiassa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. Jaa vaahto kahteen osaan ja lisää toiseen niistä sulatettu suklaa. Lämmitä tilkka appelsiinimehua kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivatenestettä varovasti molempiin vaahtoihin.

Kostutus:
3 dl appelsiinimehua

Pursotukset:
5 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Kuva maalattu pastaväreillä sokerimassalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti