sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joululimppu 2 kpl



1 prk kermaviiliä
2 ½ dl vettä
2 ps kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
½ dl siirappia
2 tl kuminaa
1 ½ dl ruisrouhetta
n. 8 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita

Voiteluun:
1/4 dl siirappia
1/4 dl vettä

Liuota kuivahiiva pienen jauhomäärän kanssa +42 asteiseen kermaviili-vesiseokseen. Lisää suola, siirappi ja kumina.
Lisää ruisrouhe ja anna turvota hetki.   
Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina lämpimässä liinan alla n. 30 min.
Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinalla peitettynä n. 30 min.      
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30 min.
Voitele kuumat leivät siirappi-vesiseoksella. Laita leivät tarvittaessa vielä hetkeksi uuniin, että pinta kuivuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti