torstai 14. maaliskuuta 2013

Pizzapullat n. 25 kpl




25 g voita
2 ½ dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 muna
n. 6-7 dl vehnäjauhoja


Täyte:
ketsuppia
400 g jauhelihaa
100 g sipulia
3 rkl Creme Bonjour Cusine valkosipuli+yrtit
100 g kinkkusuikaleita
mausteita esim. grillimaustetta, valkosipulia, valkopippuria, tabascoa, maustepippuria
2 dl juustoraastetta
oreganoa

Voiteluun:
1 muna
juustoraastetta
oreganoa

Sulata voi. Lisää maito ja lämmitä neste +42 asteiseksi. Lisää suola, sokeri ja muna. Sekoita hiiva pieneen jauhomäärään  ja lisää se nesteeseen. Lisää loputkin jauhot ja alusta tasaiseksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla esim. mikrossa n. 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.

Paista jauheliha ja sipuli. Lisää pannulle creme bonjour ja mausteet. Lisää pannulle vielä kinkkusuikaleet ja sekoita sekaisin.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa hiukan ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä ketsuppia taikinan päälle ja kaada jauheliha-kinkkuseos sen päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja oreganoa. Rullaa levy rullaksi kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta n. 2cm paksuisia palasia ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota niitä leivinliinan alla n. 20 minuuttia. Voitele pizzapullat munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa. Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia.

1 kommentti: