tiistai 23. huhtikuuta 2013

Sitruunakieppupullat 35 kpl



Ohjeen löysin Makuja-sivustolta ja kuullosti niin herkullisilta, että päätin kokeilla. Epäilin ensin, että miten mahtaa pullan kieputus onnistua, kun tulee tuollainen täyte mutta täyte olikin melko kiinteää joten ei tuottanut vaikeuksia.

Pullataikina:
5 dl maitoa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
2 ps kuivahiivaa
2 kananmunaa
reilu 1,5 l vehnäjauhoja
250 g pehmeää voita

Täyte:
150 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
1 dl kylmää vettä
2 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
250 g maitorahkaa
1 sitruunan raastettu kuori

Viimeistelyyn:
voisulaa
hienoa sokeria

Yhdistä taikinanesteeseen suola, sokeri, kardemumma. Lisää joukkoon hiiva yhdessä pienen jauhomäärän kanssa. Lisää kananmunat ja reilu puolet jauhoista ja vaivaa hetki. Lisää pehmitetty voi ja vaivaa se taikinan sekaan. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia ja valmista sillä aikaa täyte.

Sekoita 2 ½ rkl vaniljakreemijauhetta ja kylmä vesi hyvin yhteen. Anna turvota hetki. Vatkaa voi, tomusokeri ja ½ dl vaniljakreemijauhetta kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää valmis vaniljakreemi ja jatka vaahdottamista hetki. Sekoita sitruunankuoriraaste rahkan joukkoon ja sekoita täytteeseen.

Kauli pullataikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy ja levitä täytettä päälle. Taittele levy pituussuunnassa kolmeen kerrokseen ja leikkaa taitellusta levystä n. 2 cm:n paloja. Kierrä palat spiraaliksi ja kiepauta solmuksi. Nostata pullat liinan alla puolisen tuntia. Paista n. 210 asteessa 12-15 minuuttia.

Voitele kuumat pullat voisulalla ja pyöräytä pinta hienossa sokerissa vaikka esim.pihtejä apuna käyttäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti