lauantai 11. toukokuuta 2013

Perinteinen kanelipitko




75 g voita
3 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 maustemitta suolaa
½ dl sokeria
1 tl kardemummaa
n.7-8 dl vehnäjauhoja

Täyte:
50 g voita
3/4 dl sokeria
1 ½ rkl vaniljasokeria
1 ½ rkl kanelia

Koristeluun:
muna
raesokeria

Sulata voi ja lämmitä se maidon kanssa +42 asteiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja hiiva pienen jauhomäärän kanssa. Alusta taikinaan loput jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Laita taikina leivinliinan alle kohoamaan esim. mikroon n. 45 minuutiksi.

Pehmitä voi mikrossa. Lisää joukkoon sokerit ja kaneli. Sekoita lusikalla sekaisin.

Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte pituussunnassa keskelle taikinaa, n. 1/3 osa taikinasta. Leikkaa molemmin puolin taikinaa viistosti alaspäin suikaleita. Letitä pitko nostelemalla suikaleita vuorotellen lomittain täytteen päälle. Anna kohota taas puolisen tuntia. Voitele pitko munalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti