sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Jauheliha-kinkkupiirakka



Pohja:
100 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
3 rkl vettä
1 dl juustoraastetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan (halkaisija 26cm) pohjalle.

Täyte:
400 g jauhelihaa
100 g sipulia
2 dl kinkkusuikaleita
mausteita oman maun mukaan
3 munaa
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

Paista jauheliha ja sipuli. Mausta oman maun mukaan. Lisää pannulle kinkkusuikaleet ja paista vielä hetki. Kaada täyte pohjan päälle.
Sekoita munat, kerma ja maito keskenään. Kaada munamaito täytteen päälle. Paista piirakkaa ensin alalämmöllä 200 asteessa keskitasolla 15 minuuttia ja vaihda sen jälkeen tasalämmölle ja jatka paistamista n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti