maanantai 17. helmikuuta 2014

Grahampaahtoleipä 2kpl



5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl leipäsiirappia
2 dl grahamjauhoja
n.8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola, siirappi sekä jauhot hyvin vaivaten. Lisää viimeiseksi öljy ja vaivaa kunnes taikina alkaa irtoamaan taikinakulhon reunoilta. Kohota taikinaa n. 20 minuuttia. Jaa taikina kahtia ja laita 1,5l foliovuokiin. Vuokia ei tarvitse rasvata ollenkaan. Kohota vielä 15 minuuttia. Paista 175 asteessa keskitasolla 35 minuuttia. Peitä valmiit leivät leivinliinalla ja anna jäähtyä rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti