sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Omena-marenkipiirakka



Ohje on otettu Ruokapirkka-lehdestä. Oli tarkoitus ottaa kuva myös piirakkasiivusta mutta se oli niin hyvää että se ehti loppua ennen kuin sain kuvan otettua.

Pohja:
100 g voita
3/4 sokeria
2 keltuaista
1½ dl gluteenittomia jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl maitoa

Täyte:
2 omenaa
½ tl kanelia

2 valkuaista
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vuoan jauhottamiseen mantelijauhetta.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.  Levitä taikina voideltuun ja mantelijauheella jauhotettuun piirakkavuokaan (halkaisija 22cm).
Kuori ja viipaloi omenat. Levitä viipaleet taikinan päälle ja ripottele kanelia päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahtoon sokeri vähitellen. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Peitä omenasiivut marengilla.
Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti