lauantai 10. toukokuuta 2014

Äitienpäiväkakku 2014



7 munaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti munavaahdon sekaan. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina siihen ja paista 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.

Kostutukseen appelsiini-täysmehua

Täyte:
350 g Pirkka appelsiinimarmeladia
180 g Pirkka appelsiinituorejuustoa
1 prk Flora vispiä

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Laita puolet marmeladista sekä appelsiinivaahdosta ensimmäisen kakun väliin ja loput toiseen.

Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
nokare voita

Laita kattilaan kerma ja fariinisokeri ja keitä sekoittamatta n. 5-10 minuuttia. Tee tippatesti eli laita lasiin kylmää vettä ja tiputa tippa kinuskia lasiin. Jos tippa jähmettyy heti palloksi niin kinuski on valmista ja jos tippa leviää lasiin niin keitä vielä hetki. Lisää valmiiseen kinuskiin nokare voita kiiltoa antamaan. Kaada kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Pursotukset:
4 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
vihreää pastaväriä

Kukat ja lehdet tehty sokerimassasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti