lauantai 6. syyskuuta 2014

Appelsiinipiirakka



Pohja:
150 g pehmeää voita
250 g vehnäjauhoja
40 g sokeria
hyppysellinen suolaa
1 muna
½ appelsiinin kuori raastettuna
2 rkl kädenlämpöistä vettä

Täyte:
1 muna
3 munankeltuaista
120 g sokeria
2 prk ranskankermaa
1 appelsiinin mehu ja kuori
3 rkl appelsiinimarmeladia

Sekoita taikinan ainekset sekaisin ja muotoile palloksi. Laita taikinapallo kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi. Valmista täyte.

Vaahdota muna, keltuaiset ja sokeri. Lämmitä ranskankerma kattilassa hämmentäen jatkuvasti vispilällä. Lisää joukkoon appelsiinimehu ja appelsiininkuoriraaste.
Lisää kuuma appelsiiniseos munavaahtoon ja sekoita. Siivilöi seos ja anna jäähtyä.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 3mm paksuiseksi. Voitele vuoka, levitä siihen taikina ja pistele pohjaa haarukalla. Leikkaa ylimenevä taikina reunoilta pois.
Levitä piirakkapohjalle leivinpaperia, pane päälle painoksi kuivattuja herneitä ja paista 180 asteessa alatasolla 15 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi ja paista pohjaa vielä 15 minuuttia. Ota uunista pois ja laske uunin lämpötila 160 asteeseen.

Sivele appelsiinimarmeladi piirakkapohjalle. Kaada appelsiiniseos kuumalle piirakkapohjalle ja paista vielä 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Halutessaan piirakan voi koristella appelsiininkuorisuikaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti