sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laskiaispullat



Kokeilin ensimmäistä kertaa kylmäkohotettua pullataikinaa ja siitä tuli kyllä todella hyvän tuntuinen pullataikina. Illalla pullataikina valmiiksi jääkaappiin ja aamulla saa nopeasti tuoreita pullia.

2½ dl maitoa
25g tuorehiivaa
1dl sokeria
½ tl suolaa
1-2 tl kardemummaa
1 kananmuna
5-6 dl vehnäjauhoja
100 g voita

voiteluun kananmunaa ja pinnalle raesokeria

Lisää kylmään maitoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää muna ja jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa kunnolla. Lisää vaivauksen loppupuolella pehmeä voi. Laita taikina isoon kulhoon ja laita kelmua ja leivinliina kulhon päälle. Laita taikina jääkaappiin kohoamaan yön yli.

Aamulla vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile pulliksi. Laita pullat 40 asteiseen uuniin kohoamaan noin 25 minuutiksi. Ota pullat uunista pois ja lämmitä uuni 225 asteiseksi. Voitele ja laita raesokeri pullien päälle ja uuniin paistumaan noin 10 minuutiksi.

Täytä jäähtyneet pullat hillolla/mantelimassalla ja kermavaahdolla. Pinnalle voi sirotella vielä tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti