keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Vaniljarahkapulla



Peruspullataikina:
2 ½ dl maitoa
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
1 pss kuivahiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita

Lämmitä maito +42 asteiseksi. Sekoita maidon sekaan suola, sokeri, kardemumma, muna ja hiiva sekoitettuna pieneen jauhomäärään. Lisää loput jauhot ja rasva. Anna taikinan kohota ½ tuntia.

Täyte:
1 prk maitorahkaa
50 g vaniljakreemijauhetta
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Voitelu kananmunalla ja koristeeksi raesokeria.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina kohotetun pullan keskelle kolo ja laita siihen reilusti täytettä. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele reunoille raesokeria. Paista 225 asteessa keskitasolla n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti