sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Prinsessakakku



Lainasin taas kerran Kinuskikissan hyvää ja toimivaa ohjetta. Muutin ohjetta hiukan ja laitoin itse tehdyn vadelmahillokkeen tilalle valmista vadelmahilloa.

4 munaa
yhtä paljon sokeria kuin munia
vehnäjauhoja+perunajauhoja yhtä paljon kuin munia  (2osaa+1osa)
1 tl leivinjauhetta

Ota esiin kaksi saman kokoista isoa lasia. Hajota yhteen lasiin munat ja kaada toiseen sokeri. Kaada sokeri vatkausastiaan. Laita seuraavaksi lasiin vehnäjauhoja 2/3 osaa ja perunajauhoja 1/3 osaa jotta jauhoja on yhtä paljon kuin munia. Mittaa jauhojen sekaan vielä leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 30 minuuttia.

Kostutus:
½ dl sitruunamehua
1 ½ dl vettä
1 rkl tomusokeria

Täyte:
½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl maitoa
2 keltuaista
5 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

300 g vadelmahilloa

Kuorrutus:
500 g marsipaania
tomusokeria

Ruusu:
valkoista sokerimassaa
sinistä pastaväriä

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää maito ja keltuaiset. Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt maitokiisseli.

Sekoita kostuke sitruunamehusta, vedestä ja tomusokerista.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta ja levitä päälle puolet vadelmahillosta ja noin kolmannes vaniljatäytteestä. Nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille samalla muotoillen se pyöreäksi.

Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja tasoittele reunat. Leikkaa ylimääräinen marsipaani reunoilta pois.

Sihtaa ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti