keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Valkosipuli-Basilikaleipä

Alkuperäinen ohje on Kmsu Kettuterroristeiltä.  En käytä tavallisesti kauheasti yrttejä ja sen takia hiukan vähensin basilikan määrää, mielestäni maistui juuri sopivasti. 


3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria   
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
25 g voita

3 valkosipulinkynttä
3 tl kuivattua basilikaa (itse laitoin vain 2tl)

Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola sekä pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta joukkoon loput jauhot vähitellen. Lisää lopuksi sulatettu voi ja mausteet. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa paikassa. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja laita leivinpaperille pellin päälle haluamaasi muotoon. Kohota uudelleen 15 minuuttia, kunnes uuni on lämmin. Paista 200 asteessa keskitasolla n. 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti