lauantai 8. tammikuuta 2011

Sipuli-juustosämpylät n. 18 kpl


½ -1 ps pakastesipulia
½ dl vettä

Pehmennä sipulit kattilassa pienessä vesitilkassa. Jäähdytä.

Taikina:
3 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl kauraisia sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

Lämmitä vesi +42 asteiseksi. Liuota hiiva pienen jauhomäärän kanssa veteen. Lisää sokeri, suola, kaurahiutaleet, sipulit ja jauhot. Lisää ennen viimeisten jauhojen laittoa öljy. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota.
Muotoile taikinasta sämpylöitä ja kohota uudestaan. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa keskitasolla n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti