lauantai 8. tammikuuta 2011
Sipuli-juustosämpylät n. 18 kpl
½ -1 ps pakastesipulia
½ dl vettä
Pehmennä sipulit kattilassa pienessä vesitilkassa. Jäähdytä.
Taikina:
3 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl kauraisia sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Lämmitä vesi +42 asteiseksi. Liuota hiiva pienen jauhomäärän kanssa veteen. Lisää sokeri, suola, kaurahiutaleet, sipulit ja jauhot. Lisää ennen viimeisten jauhojen laittoa öljy. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota.
Muotoile taikinasta sämpylöitä ja kohota uudestaan. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa keskitasolla n. 12 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti