maanantai 28. maaliskuuta 2011

Raparperipiirakka

Ohje on suoraan kopioitu Chocomum-blogista mutta mittayksiköt muutettu nykypäivään.





Pohja:
6 3/4dl vehnäjauhoja
4 ½ dl sokeria
3,5 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 1/4 dl maitoa
3 kananmunaa
200 g margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, kananmunat ja sula margariini ja sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille.

Raparperitäyte: (tee tämä ensimmäisenä)
500g raparperiä pilkottuna
1 dl sokeria
1 dl vettä

Laita aineet kattilaan ja anna kiehua kunnes täyte on hillomainen. Levitä täyte taikinan päälle.

Päälle:
100g margariinia
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Nypi kuivat aineet pehmeään margariiniin. Ripottele piirakan päälle.
Paista piirakka 200 asteessa keskitasolla n.30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti