keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Riisipuuroa mansikkakiisselin kera


Puuro:
4 ½ dl vettä
2 1/4 dl puuroriisiä
10 ½ dl maitoa
1 tl suolaa
nokare voita

Lisää riisi kiehuvan veden sekaan. Keitä riisejä kunnes vesi on imeytynyt niihin. Lisää maito ja sekoita pohjaa myöten kunnes alkaa kiehumaan, sammuta liesi. Anna puuron hautua valmiiksi noin tunnin ajan. Lisää suola ja voi.

Mansikkakiisseli:
5 dl vettä
½-1 dl mustaherukkamehutiivistettä
½ dl sokeria
3 dl mansikoita

Suurus:
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

Laita kattilaan vesi, mehu, sokeri ja mansikat. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Lisää suurus ja laita kattila takaisin liedelle ja pulpauta kiisseli. Ripottele pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti