maanantai 15. elokuuta 2011

Omenakeikauskakku

Niin se syksy taas tekee tuloaan, kun omenat alkavat olla syömäkelpoisia. Ohje on löydetty jostakin netistä, oliskohan ollut Maku-lehden reseptejä. Piti koittaa löytää itselleni jokin uusi juttu, keikauskakkua en ole koskaan ennen tehnyt mutta nyt tuli kokeiltua ja hyvää oli.



1/2 dl juoksevaa margariinia
1 dl fariinisokeria
3-5 omenaa (riippuu omenan koosta)

Taikina
½ dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tarjoiluun
½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl punssia
½ tl kardemummaa
Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle (Ø 26 cm).
Levitä pohjalle margariini ja fariinisokeri. Kuori omenat, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Asettele omenapalat vuokaan.
Vaahdota taikinaa varten margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen.
Sekoita vanilliinisokeri, sitruunankuoriraaste, jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
Kaada taikina omenapalojen päälle.
Paista kakkua uunissa 170 asteessa keskitasolla 45 minuuttia. Jäähdytä kakku hyvin ja kumoa tarjoiluvadille.
Tarjoa vaahdotettua vaniljakastiketta keikauskakun kanssa. Mausta vaahto halutessasi punssilla ja kardemummalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti