keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Mustikka-rahkapiirakka



Pohja:
100 g voita sulatettuna
3/4 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kierrevatkaimella kaikki ainekset sekaisin. Laita taikina muutamaksi minuutiksi jääkaappiin. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun ja korppujauhotetun piirasvuoan (halkaisija 26 cm)pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa
200 g mustikoita

Sekoita kaikki muut ainekset paitsi mustikat sekaisin. Laita mustikat vuokaan taikinan päälle ja kaada rahkaseos mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa keskitasolla 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti