1 sitruunan kuori ja mehu
225 g voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Koristelu:
1 ½ dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua tai sitruunamehutiivistettä
keltaista elintarvikeväriä
pinkkejä pääsiäiskaramelleja
Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (tilavuus n. 2 litraa).
Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunamehu.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen vatkaten. Lisää kuoriraaste.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sitruunamehun kanssa.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Varmista kypsyys paistotikulla ennen kuin otat kakun uunista.Anna seistä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista. Jäähdytä ennen koristelua.
Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu. Värjää elintarvikevärillä keltaiseksi. Valuta kuorrutetta kakun päälle ja kiinnitä siihen karamelleja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti