torstai 19. huhtikuuta 2012

Tupla-vaniljapiirakka

Ohjeen löysin Hellapoliisin leivontakirjasta. Tämä oli kyllä todella herkullista eikä ollut edes hankala tehdä.



150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

2 isoa tuplapatukkaa ( yhteensä 185 g)
6 dl maitoa
2 dl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, ei tarvitse voidella vuokaa. Paista pohjaa 200 asteessa keskitasolla 10 minuuttia. Valmista täyte.
Sekoita maidon sekaan vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Anna jähmettyä jääkaapissa 5 minuuttia.
Paloittele suklaapatukat ja laita ne esipaistetun pohjan päälle. Kaada vaniljakreemi päälle ja laita piirakka takaisin uuniin 35-40 minuutiksi.

2 kommenttia:

  1. Moikka, voiko vaniljakreemim korvata esim. vaniljarahkalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi. Luulen että se sopii tuohon ihan hyvin. Vaniljarahka kun kumminkin on tuollaista jämäkkää. Kokeile ja kerro millaista tuli.

      Poista