keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Vaniljamacaron suklaatäytteellä

Joka paikassa näkyy ohjeita macaroneihin ja pakko oli kokeilla, että minkälaisia niistä oikein tulee. Ei ne mun mielestä nyt niin erikoisia ollut mutta lapset kyllä tykkäs. Ehkä kokeilen vielä joskun toiste mutta jollakin ihan eri täytteellä.



280 g tomusokeria
160 g mantelijauhetta
3 munanvalkuaista
55 g tavallista sokeria
hyppysellinen suolaa
1 rkl vaniljasokeria
karamelliväriä

Täyte:
100 g tummaa suklaata
80 ml kermaa

Siivilöi tomusokeri ja sekoita se mantelijauheeseen. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella niin kovaksi vaahdoksi, että vaahto pysyy kulhossa vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin. Lisää puolet tomusokerista ja mantelijauheestta, kääntele seokseen varovaisesti lastalla. Lisää vaniljasokeri sekä loput tomusokerista ja mantelijauheesta, jatka sekoittamista kunnes taikina on tasaista. Lisää halutessasi karamelliväri.
Laita massa pursotinpussiin, jossa pyöreä tylla ja pursota pieniä pyöreitä kiekkoja leivinpaperoidulle pellille. Anna kiekkojen olla huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen uuniin laittoa. Paista 150 asteessa keskitasolla 25 minuuttia. Anna jäähtyä pellin päällä.
Valmista täyte. Lämmitä kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaan päälle. Odota muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Laita suklaa hetkeksi jääkaappiin ja sen jälkeen vatkaa vaahdoksi ( itse laitoin suklaakerman sellaisenaan macaronin väliin, ensi kerralla viisaampi). Levitä täyte macaron puolikkaalle ja paina puolikkaat varovasti yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti