torstai 23. elokuuta 2012

Herkkupullat n. 20 kpl



Peruspullataikina:
2 ½ dl maitoa
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
1 pss kuivahiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita

Väliin:
75 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(kanelia)

voitelu kananmunalla

Sokerikuorrute:
2 dl tomusokeria
2-3 rkl vettä
1 tl vaniljasokeria
elintarvikeväriä

Lämmitä maito +42 asteiseksi. Sekoita maidon sekaan suola, sokeri, kardemumma, muna ja hiiva sekoitettuna pieneen jauhomäärään. Lisää loput jauhot ja rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irtoamaan kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota ½ tuntia.

Vatkaa voi ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voikreemi levyn päälle ja ripottele halutessasi myös kanelia. Pyöritä taikinalevy rullaksi ja leikkaa n. 1 ½ cm:n paksuisia siivuja, nosta siivut paperisiin vuokiin. Anna kohota 15 minuuttia liinan alla. Voitele kohonneet pullat ja paista 225 asteessa keskitasolla 12 minuuttia.
Sekoita sokerikuorrutteen ainekset sekaisin ja valuta lusikalla jäähtyneiden pullien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti