lauantai 11. toukokuuta 2013
Rahkainen kuningatarpiirakka
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 tlk (250g) maitorahkaa
1 tlk (200g) kermaviiliä
2 munaa
3/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita
100 g vadelmia
Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada taikinan päällä mustikat. Sekoita maitorahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja levitä se mustikoiden päälle. Ripottele pinnalle vadelmat. Paista 200 asteessa alatasolla 30 minuuttia ja edelleen keskitasolla 5-10 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti