sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Marianne-mansikkakakku



5 kananmunaa
sokeria yhtä paljon kuin munia
vehnäjauhoja 3/4 + perunajauhoja 1/4 jotta yhtä paljon kuin munia
½ tl leivinjauhetta

Ota kaksi saman kokoista kippoa mistä näkyy läpi. Riko munat toiseen kippoon ja sokeria toiseen, katso että molempia yhtä paljon. Kaada sokeri vatkausastiaan ja anna munien vielä olla. Laita seuraavaksi vehnäjauhot ja perunajauhot tyhjennettyyn kippoon ja katso taas että yhtä paljon munien kanssa. Laita jauhoihin vielä leivinjauhe. Nyt voit kaataa munat sokerin päälle vatkausastiaan ja vatkata ne kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24cm) ja kaada taikina siihen. Paista kakkua 175 asteessa alatasolla n.  35 minuuttia.

Täyte:
1 prk Flora vispiä
1 ps Marianne-crushia
mansikoita

Kostutus:
3 dl maitoa + 3 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää marianne-crush. Levitä vaahtoa kostutetun pohjan päälle ja laita vaahdon päälle mansikan palasia.

Päällinen:
5 dl Flora vispiä
3 tl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
suklaasydämiä
nonparelleja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti