maanantai 5. toukokuuta 2014

Mantelikakku



120 g voita
150 g sokeria
2 munaa
100 g vehnäjauhoja
50 g mantelijauhetta
½ tl leivinjauhetta
3 tippaa karvasmanteliöljyä

Koristeraidat:
½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
tilkka vettä

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi. Lisää karvasmanteliöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-munavaahtoon vuorotellen voin kanssa. Voitele ja korppujauhota malliltaan pitkä vuoka. Kaada taikina siihen ja paista kakkua 150 asteessa keskitasolla n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku vuoasta.
Sekoita sokerikuorrutteen ainekset sekaisin ja valuta raitoja jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti