torstai 23. lokakuuta 2014
Roosapäivän-kakku
7 munaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 7 minuutin ajan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 26cm) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
Kostutus appelsiinitäysmehulla
Täyte:
n.200 g Pirkka appelsiinimarmeladia
3 dl Flora vispiä
300 g appelsiinituorejuustoa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto sekä vaniljakreemijauhe. Laita ensin kostutetun pohjan päälle ohut kerros appelsiinimarmeladia ja sitten paksu kerros appelsiinikermaa.
Päällinen:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Sulata suklaa ja lämmitä kerma kuumaksi mutta ei kiehuvaksi. Kaada suklaa kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada kakun päälle.
Pursotukset:
4 dl Flora vispiä
3 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
osa kermasta värjätty punaisella pastavärillä
Kukat tehty sokerimassasta joka on värjätty pastaväreillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti