lauantai 20. marraskuuta 2010

Täytetyt nyytit 16 kpl


Taikina:
2 ½ dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
50 g valkosipulituorejuustoa

Lämmitä maito ja lisää siihen sokeri, suola ja kuivahiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna. Lisää loput jauhot ja viimeiseksi valkosipulituorejuusto. Anna kohota liinalle peitettynä n. 20 minuuttia.

Täyte:
200 g kinkkua
150 g valkosipulituorejuustoa
½ tl paprikajauhetta
ripaus yrttisuolaa

Pilko kinkku ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Täytettä voi notkistaa tilkalla kermaa.

Jaa taikina kahtia ja kauli pyöreäksi. Jaa taikina esim. taikinapyörallä kahdeksaan osaan ja laita jokaiseen noin ruokalusikallinen täytettä. Nosta kaikki reunat yhteen ja pyöräytä ne kiinni toisiinsa. Paista 225 asteessa keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti