perjantai 10. joulukuuta 2010
Piparipullat
Peruspullataikina:
2 ½ dl maitoa
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
1 ps kuivahiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
Lämmitä maito +42 asteiseksi. Sekoita maidon sekaan suola, sokeri, kardemumma, muna ja hiiva sekoitettuna pieneen jauhomäärään. Lisää loput jauhot ja rasva. Anna taikinan kohota ½ tuntia.
Täyte:
1 pkt valmista piparitaikinaa
Voiteluun kananmunaa ja pinnalle raesokeria.
Kauli pullataikina ja piparitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita piparitaikina pullataikinan päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa viipaleiksi ja laita esim. muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti