keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Pienet kinkkupiiraat 6 kpl


125 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl vettä

Täyte
100 g kinkkua
½ sipulia tai pala purjoa
75 g valkosipuli- tai pippurituorejuustoa
1 muna
ripaus tinjamia

Nypi jauho-leivinjauheseos ja margariini tasarakenteiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tasaantua vähän aikaa viileässä.

Kypsennä sipuli pannulla. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Sipaise muffinssivuoka rasvalla ja pane kunkin lokeron pohjalle ristiin kapeat leivinpaperisuikaleet, joista päät jäävät kädensijoiksi, näin kypsien piirakoiden nostaminen vuoista helpottuu. Jaa taikina kuuteen osaan, pyörittele palat palloiksi ja vuoraa muffinssivuoan lokerot taikinalla. Jaa täyte syvennyksiin ja paista 200 asteessa alatasolla n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti